CAMP ONE LINE LOGO VIT

Bra Att Veta

Camp One > Om Oss > Bra Att Veta

stenhög campone

Innan äventyret

Här finner du som vill lära mer om friluftsliv tips och länkar till bra sajter med information om hur man gör och vad man skall tänka på med mera. Vi hoppas detta kan inspirera dig att testa olika lösningar och sätt att göra saker på, så din vistelse i naturen blir ännu mer angenäm.

Även om du är en erfaren friluftsmänniska finns det alltid mer att lära. Småsaker du kan justera i hur du packar, hur du övernattar, nyttiga prylar du kan ha användning av på turen eller andra detaljer avseende ditt sätt att vistas i naturen. Vi hoppas att du hittar något här som ger dig extra inspiration eller nyttiga kunskaper.

 
 
 
 
 
Vi fyller på med fler länkar så fort vi hinner!

BRA ATT VETA INFÖR ÄVENTYRET

Inte störa – inte förstöra!

Allemansrätten är en avgörande förutsättning för att bedriva friluftsliv i Sverige. Det är den som gör att vi kan vandra, paddla och tälta nästan var vi vill. Men allemansrätten är inte bara en rättighet utan innebär även skyldigheter. När vi vistas i naturen är det viktigt att ta hänsyn till natur, djurlivet, markägare och andra besökare.

Camp One vill gärna hjälpa till att sprida kunskap om vår unika förmån som Allemansrätten innebär, men också informera om de skyldigheter som den medför till alla deltagare på våra aktiviteter. 

På länkarna nedan kan du själv hitta material, hos olika organisationer, som ger dig vägledning till vad Allemansrätten innebär för dig som vistas ute i naturen: 

Få saker är väl så trevligt som en sprakande brasa när slagit läger och vill ta det lite lugnt och mysa en stund! Men vet du hur man gör upp eld i skogen med olika tändverktyg på ett säkert sätt?

Vi har nedan samlat ihop några länkar till bra tips och information om hur du enklast gör för att tända din eld med olika verktyg och vad du bör tänka på så att din brasa är säker både när den brinner och när du skall släcka den.

Mat är en av de viktigaste detaljerna i friluftslivet och utöver elden är friluftsköket en avgörande detalj för att matlagandet kan genomföras och bli enkelt. Det finns massor med olika typer av friluftskök och nedan har vi länkat till några av de större tillverkarna av friluftskök och låter dem försöka reda ut begreppen lite.

Kontakt

+46 708-424 260

hej@campone.se

 

Följ oss

Medlem i