CAMP ONE LINE LOGO VIT

Vår Loggbok

Camp One > Inspiration > Vår Loggbok

Allt om det vi sett och gjort

Här kan du följa vad som händer på Camp One och se bilder och filmer från våra äventyr.

Vi lägger givetvis upp information om de upplevelser som vi tar med dig ut på, men vi loggar också när vi är ute på egna expeditioner och besöker vackra och spännande platser samt kanske testar och utvärderar någon produkt vi är nyfikna på!

Allt material och alla uppgifter vi hanterar är inom ramarna för GDPR och vi tar naturligtvis också hänsyn till vad du själv som deltagare tycker är OK att vi lägger upp och visar.

25 maj 2022

Camp One deltog på Sweden Outdoor Festival i Skövde den 21-22 maj 2022 och bjöd på kolbullar.

Vädret var lite regnigt men det hindrade inte besökarna från att strömma till i en strid ström under båda dagarna. Festivalen var öppen 10-16 både lördag och söndag och fram 11 fick vi lite tid att förbereda oss, men sedan ringlade kön till vårt tält lång och många fick chansen att smaka på kolbullar som är en gammal nordisk maträtt som lagades på det traditionella sättet direkt i stekpannan över öppen eld. Kolbullen var vanlig bland skogshuggare, kolare, rallare, flottare och andra kroppsarbetare som levde under primitiva förhållanden, ofta i kojor.

En kolbulle består av vatten, mjöl, salt, samt rimmat fläsk. Kolbullen kom till då kolare och skogshuggare bodde ute i skogskojor. Man levde primitivt och det var svårt att förvara råvaror som mjölk och ägg. Man hade oftast bara de enklaste råvarorna som ister, fläsk, mjöl och salt, som är huvudingredienserna i en kolbulle. Smeten, som många tror innehåller ägg och mjölk, innehåller endast vatten, salt samt mjöl. Vid stekning använde man ister. Ister är rent djurfett, smöret var på den tiden en lyxvara. På Wikipedia kan du läsa mer om kolbullens historia.

Under dagarna på Sweden Outdoor Festival fick vi chansen att träffa massor med friluftsintresserade som var där för att testa på olika aktiviteter och se vilka prylar som gäller i skogen just nu. Vi gjorde många nya bekantskaper både bland besökarna och bland övriga utställare på festivalen.

Kontakt

+46 708-424 260

hej@campone.se

 

Följ oss

Medlem i